Home Classic Tourist Bedrijven    
Wandelen tussen Heden en Verleden in Brugge (Video) | Regiobrugge.be Tourist
Brugge: Wandelen tussen Heden en Verleden

Dit is een tweewekelijkse historisch-educatieve videoreportage met foto's van Brugge, vroeger en nu. De begeleidende tekst is ingesproken in het Brugse dialect. Schrijf u in op de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van belangrijke updates.

Een Nieuwe Kijk op een Oude Stad

Video Brugse Geschiedenis
Deel 1: Van de Markt tot het Jan Van Eyckplein (7,4 Mb.)
Video Brugse Geschiedenis
Deel 2: Van de Potterierei tot de Rolweg (7 Mb.)
Video Geschiedenis van Brugge
Deel 3: Van de Rolweg tot de Vismarkt (6,9 Mb.)
Video Brugse Geschiedenis
Deel 4: Van de Vismarkt tot het Gruuthusemuseum (8 Mb.)
Video Geschiedenis van Brugge
Deel 5: Van het Gruuthusemuseum tot 't Zand (7,5 Mb.)
Video Brugse Geschiedenis
Deel 6: Van 't Zand tot de Markt (7,2 Mb.)

Wandelgids tussen Heden en Verleden
Weinig steden kennen zo'n intense natuurlijke verstrengeling tussen heden en verleden als Brugge. Weinig kunststeden hebben zo'n allert waakzame en geïnteresseerde bewoners (echte en aangespoelde) als Brugge. In onze stad kan je (gelukkig) geen steen verleggen of er ontspint zich een vinnige, vaak boeiende, discussie.

Bovendien wemelt het in onze stad van creatievelingen die in en met Brugge hun ding willen doen. Vaak vanuit een kritische invalshoek, maar steeds vol enthousiasme: of ze nu het verleden verheerlijken of verguizen, of ze nu het actuele complementair of constrasterend met de geschiedenis willen confronteren doet er niet toe. Steeds gebeurt het met een enorme emotionele betrokkenheid.

Zo ook bij Hubert Declercq die met zijn video annex wandelgids "Brugge tussen heden en verleden" niet alleen een oude droom van hem realiseert, maar ook zijn steentje bijdraagt tot Brugge 2002, Europese culturele hoofdstad en tot de ontsluiting van ons roerend erfgoed. Dit, los van officiële ondersteuning of erkenning, maar, op zijn eigenste manier. Zoals we Hubert kennen. Daarbij heeft hij hulp gekregen van enkele vrienden die hem, elk met hun talenten, bijgesprongen zijn. Teamwork dus.

Ik hoop dat vele Bruggelingen en bezoekers de 3 uur durende wandeling (als je nergens blijft plakken...) zullen maken en het bijhorende boekje en video zullen aanschaffen voor een volgende verkenningstocht in het heden van een historische stad. Ik wens je van harte veel succes.

Yves Roose,
Schepen van Cultuur en Onderwijs
Stad Brugge


Dankwoord

Wij danken Hubert Declercq voor het herwerken van zijn beeldmateriaal in verschillende afleveringen voor de bezoekers van Regiobrugge.be

Bezoek ook zijn website op: www.cammabert.be


Stem: Karel Vandendorpe
Foto's: Jaak. A. Rau
Muziek: Erwin Verrecas
Camera/Montage: Hubert Declercq

Cammabert Video-Art

Auteursrechten: Deze video's zijn auteursrechtelijk beschermd. De bestanden mogen niet gelinkt worden vanaf uw website. De filmpjes zijn WMV bestanden die kunnen bekeken worden met de meeste Video players. Om de bestanden zo klein mogelijk te houden waren wij verplicht de kwaliteit sterk te reduceren.