Home Classic Tourist Bedrijven    
Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003 | Regiobrugge.be Tourist
Sneeuw- en IJssculpturenfestival 2003

"Het Rijk der Goden"

Deze winter ligt er zeker weer sneeuw en ijs in Brugge, en wel in de vorm van metershoge sneeuw- en ijssculpturen. Van vrijdag 28 november tot en met zondag 11 januari vindt de derde editie van het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE plaats. Dit jaar kan het publiek er de godenwereld ontmoeten door het thema "Het Rijk der Goden".

Wie droomt er niet van een wandeling maken door het godenrijk? Een droom die deze winter werkelijkheid wordt tijdens een bezoek aan het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003. Reusachtige sculpturen gemaakt van 2 miljoen kilo sneeuw en 250.000 kilo ijs geven de godenwereld in al haar verscheidenheid weer. "Het Rijk der Goden" is dit jaar het thema van deze grote wintershow.

Snow and Ice Sculpture Festival 2003 - Foto's

Wat is er te zien?

Snow and Ice Sculpture Festival 2003 - Foto's

Via een audiovisuele wandeling tonen we de schoonheid van sneeuw en ijs en laten we zien hoe de metershoge sneeuw en ijssculpturen worden gebouwd. Eenmaal in de ijshal aangekomen, wandel je binnen in het Labyrint van koning Minos, vervolgens leidt een ijstunnel je naar de Onderwereld; het rijk van Hades. Men moest uit die Onderwereld klimmen om in de godenwereld, de Olympus te geraken. Een bezoek aan het sneeuw- en ijssculpturenfestival is een uitstap vol ontmoetingen en verrassingen waarbij alles geschapen is uit sneeuw en ijs.

In de sprookjesachtige wereld van sneeuw, ijs en licht beleef je de magie en de kracht van de onsterfelijke goden midden in fascinerende bouwwerken waaronder ook het ijshotel dat bestaat uit 2 goddelijke suites gemaakt uit ijs en waar zelfs (mits reservatie) kan worden geslapen. In de winterhal is ook een ijsbar voorzien waar je kunt genieten van een wodka "in the rocks", want je drinkt uit ijsglazen, of een warme wijn of chocolademelk. De Ice School toont je hoe de ijsbeelden uit glasheldere blokken gekapt worden door professionele kunstenaars (elke dag van 11 tot 18u). Na de winterwandeling kun je nog nagenieten van een drankje en Noors gebak in de cafetaria.U kunt het bezoek aan het Snow & Ice sculpture festival uitstekend combineren met een bezoek aan Brugge dat in het teken van de winter staat; "WINTER IN BRUGGE"

De sneeuw- en ijssculpturen, met een hoogte van 50 cm tot 6 m, worden geëxposeerd in een speciale thermische tent met een oppervlakte van 1.300 m?, waar een constante temperatuur van Ca.10 C heerst. Een temperatuur die nodig is om deze sneeuw- en ijskunst zo lang intact te kunnen houden. Door de combinatie van de speciale gekleurde belichting en de reflectie van sneeuw en ijs staan de sculpturen in een fascinerend lichtdecor.

Ca. 35 internationaal bekende professionele sneeuw- en ijskunstenaars, die al vele jaren deelnemen aan wedstrijden in o.a. Canada, Rusland, Japan, Noorwegen, Finland, de Verenigde Staten en China zullen in de drie weken voorafgaand aan de opening van het festival de bouw van de sculpturen realiseren.

Snow and Ice Sculpture Festival 2003 - Foto's

Bezoekersinformatie

Snow and Ice Sculpture Festival 2003 - Foto's

Het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003 is dagelijks geopend van vrijdag 28 november tot en met zondag 11 januari van 10.00 tot 21.00 uur (m.u.v., 24 december en 31 december van 10.00 tot 18.00 uur geopend, op 25 december en 1 januari blijft het park geopend van 10u00 tot 21u00). De toegangsprijzen bedragen € 9.00 voor volwassenen, € 5,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar, kinderen van 0 tot 6 jaar gratis (onder begeleiding), € 7,00 p.p. voor andersvaliden, 65+'ers en groepen v.a. 20 personen.

De bezoeker wordt aangeraden warme kledij te dragen.

De NMBS biedt een B-dagtrip aan bestaande uit het treinvervoer en een bezoek aan het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003. Prijsinformatie kan verkregen worden in alle Belgische stations van de NMBS en op het algemeen nummer +32 (0)2/528.28.28.

Een bezoek aan het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003 (28 november t.e.m. 11 januari 2003) kan ook uitstekend gecombineerd worden met een stadswandeling door Brugge in kerstsfeer en een bezoek aan de kerstmarkt (van 1 dec. t/m 31 dec.) op de grote markt.Voorverkoop van tickets

Vanaf begin november zijn tickets (met of zonder treinvervoer) in voorverkoop verkrijgbaar in alle NMBS stations. Daarnaast zijn tickets verkrijgbaar aan de kassa tijdens de gehele festivalperiode.

De website www.ijssculptuur.com biedt al een klein voorproefje van wat er allemaal te zien zal zijn en geeft daarnaast allerlei handige informatie voor de bezoeker. Men kan ook telefonisch contact opnemen met de informatiedienst van het festival, tel. +32 (0)50/20.04.65.

Het Sneeuw- en IJssculpturenfestival BRUGGE 2003 wordt georganiseerd door Snow and Ice Events Bruges NV met de logistieke steun van Stad Brugge.

Snow and Ice Sculpture Festival 2003 - Foto's