Home Classic Tourist Bedrijven    
De Heilige Bloedprocessie | Regiobrugge.be Toerist
De Heilige Bloedprocessie

Huidige weergave: Overzicht Foto's - Presentatievorm bekijken

20/05/2004 - De processie van het Heilig Bloed vond zoals elk jaar plaats op Hemelvaartdag. De processie herdenkt reeds meer dan acht eeuwen de aankomst in de stad van een vaas met enkele druppels van het kostbare bloed van Jezus. De processie is een religieuze optocht die bestaat uit een lange stoet van langzaam voortbewegende grote praalwagens, waarop scènes uit het Oude en het Nieuwe Testament uitgebeeld worden. Daarna volgen in lange rijen en in schitterende kledij alle personages die in 1150 bij de aankomst van het heilige bloed aanwezig waren: burgers van Brugge met hun familie, leden van de gilden, kruisvaarders die graaf Diederik van de Elzas begeleidden,... Op het eind van de stoet komen de geestelijken die het schrijn, waarin de ampul met het bloed wordt bewaard, begeleiden.

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken.

De Heilige Bloedprocessie
De Heilige Bloedprocessie
De Heilige Bloedprocessie
De Heilige Bloedprocessie
De Heilige Bloedprocessie
Achter de schermen
De Heilige Bloedprocessie
Achter de schermen

Wij danken Nancy Huys voor deze foto's

Er bestaat enige onzekerheid over de correcte benaming van dit evenement. In de Brugse volksmond wordt bijna altijd de Heilige Bloedprocessie genoemd, maar het correct Nederlands zou Heilig Bloedprocessie moeten zijn, afgeleid van De Processie van het Heilig Bloed: Het Bloed is Heilig, niet de Processie...

Copyright: Alle foto's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke auteur. Alle rechten voorbehouden. Klik hier indien u het gebruik van foto's wenst aan te vragen.

Neem contact op met ons voordat u foto's overneemt.