Home Classic Tourist Bedrijven    
Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen | Regiobrugge.be Toerist
Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen

Huidige weergave: Overzicht Foto's - Presentatievorm bekijken

11/07/2004 - Een geketende dolfijn, het symbool voor alle dolfijnen over de hele wereld die leven in dolfinaria, is tijdens de actie alomtegenwoordig op witte ballonnen. Hiermee klagen de actievoerders het opsluiten van dolfijnen in gevangenschap aan. De bezoekers van het Brugs dolfinarium ontvangen een folder waarin de tragiek achter de glimlach van de dolfijn onthuld wordt. Een menselijke dolfijn nodigt kinderen uit om een mooie tekening te maken van een dolfijn in de vrije natuur. De namen van de dolfijnen die wereldwijd stierven in dolfinaria worden voorgelezen. Fluittonen en klikgeluiden geregistreerd in de onmetelijke oceanen roepen een sfeer van vrijheid op. Een groot spandoek toont negen dolfijnen in vrijheid. Symbolisch, want in het Boudewijnpark leven momenteel negen dolfijnen in gevangenschap. De opgeblazen ballonnen worden op een bepaald ogenblik doorprikt, zoals de actievoerders dat willen doen met de 'schone' schijn die de dolfinariumindustrie wereldwijd ophoudt en waar zovele achteloze bezoekers door misleid worden.

Diverse dierenorganisaties in binnen- en buitenland waren er ook zoals Bite back, Animaux en Péril, Blid, Animal Truth, Dauphin Libre, Réseau Cétacés, One Voice, SPA France, de dierenrechtenactiegroep Direct Counter Action uit Brugge en nog anderen.

Lees meer op www.gaia.be

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken.

Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen
Spandoek met negen dolfijnen in vrijheid
Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen
Michel Vandenbosch
Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen
Ric O'Barry, de ex-trainer van Flipper en bezieler van de actie
Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen
Ook volksvertegenwoordiger Magda De Meyer van de SP.A kwam de dolfijnen een hart onder de riem steken

Wij danken Nancy Huys voor deze foto's

Copyright: Alle foto's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke auteur. Alle rechten voorbehouden. Klik hier indien u het gebruik van foto's wenst aan te vragen.

Neem contact op met ons voordat u foto's overneemt.