Home Classic Tourist Bedrijven    
Brugge Tripel Dagen 2005 | Regiobrugge.be
Brugge Tripel Dagen 2005

Brugge Tripel Dagen op de Markt Al dertig jaar lang organiseert het comité voor initiatief een volksfeest op 21 juli, de nationale feestdag. Dit feest, in nauwe samenwerking met de Stad Brugge, werd vorig jaar uitgebreid tot 3 dagen, en heet nu "Brugge Tripel Dagen". Om de dertigste verjaardag in de kijker te stellen, komt Clouseau op woensdag 20 juli naar de markt van Brugge.


Dinsdag 19 juli

De Brugse Tripel Dagen openen op dinsdag 19 juli om 20 uur met een avond vol Brugs talent. Het Comité voor Initiatief eerde vorig jaar Willy Lustenhouwer tijdens de tripeldagen. Dat initiatief sloeg bijzonder goed aan, en veel aanwezigen vroegen méér. Daarom brengt het comité dit jaar bekende en minder bekende, soms zelfs vergeten Brugse artiesten samen op het podium.


We zijn er zelf bijzonder trots op dat we Tony Dua (directeur Noël Dumon van het Brugse Kantcentrum) konden overhalen na enkele tientallen jaren windstilte opnieuw een microfoon ter hand te nemen. Tony was destijds een ware ster in Vlaanderen.

Jerry Deewood heeft net een nieuwe CD uit, maar staat ook garant voor enkele stevige klassiekers. Tijdens de Brugse Tripel dagen treedt hij op met zijn zoon. Een droom wordt werkelijkheid, en Deewood zal bewijzen dat hij véél meer is dan "de Elvis van Brugge".

Dansschool Ramon uit Assebroek toont tot wat de jonge en minder jonge mensen in staat zijn op de dansvloer.

Le Grand Julot kwam enkele jaren geleden terug in Brugge wonen. Deze Bruggeling (Eddy Van Mouffaert) heeft honderden muzieknummers geschreven, was bekend van radio Mi Amigo en andere radiostations. Hij trad en treedt op onder verschillende artiestennamen, maar is wellicht het meest bekend als de guitige man met strooien hoed en accordeon die op tientallen evenementen te zien is.

Het Revuegezelschap Zonnestraal schreef speciaal voor dit initiatief een sketch. Legendarische revuefiguren zullen voor één keer niet alleen te zien zijn in de stadsschouwburg of de Dijk, maar ook op de markt. André Vandenbossche en Guido Strypsteen zullen schitteren als "Alida" en "Medard".

Peter Laureyns blies het Vlaams Trio enkele jaren geleden nieuw leven in. Dat resulteerde in alles samen meer dan 4000 bezoekers voor de opvoeringen van "louis, Berthilde en Soten" en "In't Traptjie bij Jan"! Op de tripeldagen brengen Peter, Fabienne (die momenteel furore maakt als het "viswuuf martha" bij radio 2 West-Vlaanderen) en Michel (om den brode een "bootjesman") een bewerking van "'tGo Slicht".

En Donald Allary brengt voor één keer geen hommage aan Joe Cocker, maar wel een eigen interpretatie van de oerBrugse klassieker 'Ziejje van Brugge' van Willy Lustenhouwer.Woensdag 20 juli

Op woensdag 20 juli presenteert het Comité voor Initiatief een uniek concert van Clouseau! Zij strijken met hun tournee "Vanbinnnen" neer op de markt. Vanaf 20 uur verzorgt Astrid het voorprogramma.

Voor dit concert is de publiekscapaciteit beperkt, en daarom moet je op voorhand een kaartje kopen. Dat kan in de bankkantoren van Fintro brugge (Vlamingstraat, Kristus-Koning, Sint-Kruis, sint-Michiels, Sint-Pieters), Oostkamp en Jabbeke. Of bij de platenwinkels Flemish Record Store, Stepp-Inn en rombaux.


Donderdag 21 juli

Op donderdag 21 juli begint het feest al om 18.00 uur, met een optreden van het Brugse Circus Hoetchatcha. De kinderen krijgen opnieuw een reuzeleuke show, en zullen ook zelf kunnen meedoen. Daarna komt Raffaëlle, de Vlaams-Italiaanse zanger van o.a. "Una Notte Magica". Vanaf 20 uur mag en moet idereen meezingen tijdens de reuze-karaoké in open lucht "Vlaanderen Zingt". Ruben Cottenjé (Mister Belgium Personality West-Vlaanderen) sluit om 23 uur af maar er volgt nog een verrassingsact van formaat om de Brugse Tripeldagen te beeindigen!!!


Comité voor initiatief Brugge
www.comitevoorinitiatief.be