Home Classic Tourist Bedrijven    
Brugge Beeldarchief 2004-2005 | Regiobrugge.be
Regiobrugge Beeldarchief 2004-2005

Welkom op het beeldarchief van Regiobrugge. Hier vindt u een overzicht van alle fotoreportages van 2004 en 2005 die niet meer in het menu op de website voorkomen. Dit betreft onderwerpen die verlopen zijn en zaken die we gedurende een langere tijd opvolgen.

Brugge Tripel Dagen - Donderdag 21 Juli Brugge Tripel Dagen - Donderdag 21 Juli

Ondanks het wat mindere weer is de vierde uitgave van Vlaanderen Zingt uitgegroeid tot een overweldigend succes. Volgens de organisatoren zakten 10.000 mensen naar de Markt af om drie uur mee te zingen met de hits.

Brugge Tripel Dagen - Dinsdag 19 Juli Brugge Tripel Dagen - Dinsdag 19 Juli

Het Comité voor initiatief bracht bekende en minder bekende Brugse artiesten op het podium voor een onvergetelijke avond van liedjes en sketches.

Persconferentie Brugge Tripel Dagen

Verloren Hoekfeesten 2005 Verloren Hoekfeesten 2005

De Verloren Hoek viert voor de 57ste keer een heus volksfeest. Het is een van de oudste tradities van Brugge. Zaterdag 23 Juli zijn ze gestart met een grote rommelmarkt in de Carmersstraat.

Picknick op de Kazernevest Picknick op de Kazernevest

Op 17 Juli kon iedereen deelnemen aan een gezellige picknick op de Kazernevest. Er waren verschillende activiteiten, kraampjes en een rommelmarkt.

Skoda European Tour 2005 Skoda European Tour 2005

100 jaar Skoda werd gevierd met een speciaal evenement: de Skoda European Tour 2005: een happening met historische Skoda oldtimers. Vijf Skoda oldtimers trekken door tien Europese landen, leggen 5000 kilometer af en waren in Brugge op 19 juli.

Cactusfestival 2005 Cactusfestival 2005

Op 8, 9 en 10 Juli vond het cactusfestival plaats in Brugge aan het minnewaterpark. Gestart als een klein festivalletje, is dit uitgegroeid tot één van de meest sfeervolle festivals in Vlaanderen met topacts zoals Fun Lovin' Criminals, Admiral Freebie, Lauren Hill and Band, The Presidents of the USA en nog veel meer andere artisten.

De Reuzenstoet trekt door Brugge De Reuzenstoet trekt door Brugge

Op 10 Juli trok de Reuzenstoet door Brugge, en het was deze keer een feestelijke optocht want de laatste Reuzenstoet door Brugge vond plaats op 16 mei 1976. De doop van de eerste twee Brugse reuzen vond plaats op de Heizel van Brussel in juni 1976 ter gelegenheid van 25 jaar koningschap van wijlen Boudewijn I.

Station van Brugge wordt gemoderniseerd Station van Brugge wordt gemoderniseerd

De werken voor de vernieuwing van het station van Brugge werden gestart in September 2004. Het einde van de werken wordt verwacht in Augustus 2008. Wij zullen regelmatig een foto-update publiceren over de stand van zaken.

Renovatie van de Gentpoort Renovatie van de Gentpoort

Het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap laat momenteel schilderwerken en herstellingen uitvoeren aan het wegdek van de Gentpoortbrug. Deze moesten klaar zijn tegen 6 september, maar dit was niet het geval. De werken duurden slechts enkele dagen langer dan voorzien.

Demonstraties van Oude Ambachten Demonstraties van Oude Ambachten

Op de Aristidefeesten werden ook een aantal oude ambachten gedemonstreerd waaronder siersmid, mandenmaken, kaarsengieten, hoefsmid, loden glasramen, ...

Aristidefeesten in Brugge Aristidefeesten in Brugge

Op 4 September was het Museum voor Volkskunde gratis toegankelijk net zoals het Guido Gezellemuseum, de Sint-Janshuismolen en de Kantschool. Dit jaar viert het museum haar 65-jarig bestaan. Het opende namelijk haar deuren op 1 juli 1939. Het thema voor 2004 is de accordeon. Tijdens de Aristidefeesten kon men de tentoonstelling "Over trekzakken en lepelkleppen.

6de Brugse Internationale Zwemdoortocht 6de Brugse Internationale Zwemdoortocht

Een unieke zwemwedstrijd in de Brugse Reien, meer bepaald langs de Potterierei - Langerei. Zwemmers en toeschouwers waren gezegend met een fantastisch mooie en warme dag. De eerste drie van elke categorie kregen een trofee. Elke deelnemer die zijn wedstrijd reglementair uitzwom kreeg een aandenken.

Openluchtconcert door Northwest Surrey Wind Orchestra Openluchtconcert door Northwest Surrey Wind Orchestra

Op 29 Augustus vond een openluchtconcert plaats op de markt door het Northwest Surrey Wind Orchestra. De markt stond voor meer dan de helft vol luisteraars, vooral voorbijgangers die van het gratis concert genoten.

Graffitti in de Fietserstunnel Graffitti in de Fietserstunnel

De fietserstunnel bij de Boeveriepoort werd in Juli voorzien van Graffitti-art door 15 graffitikunstenaars, DJ's en breakers uit binnen- en buitenland. Voordien was er al graffitti in deze 120 meter lange viaduct maar deze was niet meer in goede staat.

Wijkkermis Verloren Hoek Feesten Wijkkermis Verloren Hoek Feesten

Zoals elk jaar had ook dit jaar de grote wijkkermis op "de verloren hoek" plaats. Dit is één van de laatste volks-traditionele wijkkermissen in het Brugse. Deze wijk omvat de straten Carmersstraat, Peterseliestraat en de Kruisvest. De feesten worden gestart met de inhuldiging van de wijkburgemeester en -meesteres gevolgd door een kaarsjesstoet voor groot en klein in nachtgewaad.

21 Juli - Vlaanderen Zingt 21 Juli - Vlaanderen Zingt

Zoals elk jaar zorgde het Comité voor Initiatief op de Nationale Feestdag voor een groots en gratis volksfeest op de Brugse Markt. De climax was de meezing-happening 'Vlaanderen Zingt' waar opnieuw massaal veel mensen zijn op afgekomen.

Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen Vreedzame actie Gaia voor dolfijnen

Een geketende dolfijn, het symbool voor alle dolfijnen over de hele wereld die leven in dolfinariums, is tijdens de actie alomtegenwoordig op witte ballonnen. Hiermee klagen de actievoerders het opsluiten van dolfijnen in gevangenschap aan.

11 Juli - Vlaanderen Feest 11 Juli - Vlaanderen Feest

Show- en meezingprogramma met de Heverband groot showorkest. Optreden van Lisa Del Bo, Luc Steeno en Willy Sommers. Gastoptreden van Biezebaaze

Het Cactusfestival Het Cactusfestival 2004

Van Vrijdag 9 Juli tot Zondag 11 Juli vond het 23ste Cactusfestival plaats in het Minnewater te Brugge. Volgende groepen traden onder andere op: Patti Smith & band, Macy Gray & band, Elvis Costello, Pinback, DJ Dolores met zijn nieuwe project "Aparelhagem" en Sergent Garcia

De Brugse Zandfeesten De Brugse Zandfeesten

De zandfeesten zijn een jaarlijks evenement waarbij 't Zand en een deel van het Koning Albertpark wordt omgevormd tot een reusachtige rommel-, antiek- en brocantemarkt.

Skate Summer 2004 in de Beurshalle Skate Summer 2004 in de Beurshalle

De beurshalle in de Hauwerstraat werd ingericht als indoor skatepark. Jongeren kunnen er deze zomer terecht om te gaan skaten of skeeleren.

Picknick tussen de Brugse Molens Picknick tussen de Brugse Molens

In het kader van de Nacht van de Brugse Musea was er ook nog een ander evenement: Heerlijke hapjes tussen de molens. Een groot picknicklaken, de muzikale gekte van de Va Fan Fahre en de verkoop van heerlijke hapjes.

Nacht van de Brugse Musea Nacht van de Brugse Musea

Op 26 Juni vond de Nacht van de Brugse Musea plaats. Men kon bijna alle musea van Brugge gratis bezoeken en zelfs de Belforttoren beklimmen tot 1 uur 's nachts!

Braderie in Brugge Braderie in het Brugs Handelscentrum

Het laatste weekend van Juni waren er verkoopdagen op straat met randanimatie. In de straten: Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmuntstraat, Noordzandstraat.

Feest in het Park Feest in het Minnewaterpark

Op 26 Juni was het de 15e editie van het Feest in het Park. Er waren mensen van Mongolië, Brazilië, Turkije, Latijns-Amerika, Cuba en Centraal Afrika en ook anderen aanwezig op dit multicultureel evenement.

Expo De Werkwinkel Uit De Doeken De Werkwinkel Uit De Doeken

Deze tentoonstelling vindt plaats in het Sociaal Restaurant Pas Partout, Jeruzalemstraat 1, Brugge en loop nog tot 31 Augustus. Er zijn werken van een 15-tal kunstenaars van de Lokale Werkwinkel Brugge.

Archeologische opgravingen in het Prinsenhof Archeologische opgravingen in het Prinsenhof

Op de site waar ooit het Prinsenhof - residentie van de Bourgondische hertogen vanaf de 2de helft van de 14de eeuw - gelegen was, worden er momenteel opgravingen gedaan. Wil je de archeologen aan het werk zien, dan kan dit elke vrijdag. Op deze plaats komt er een luxueus hotel.

Stadsreiger in Brugge Stadsreigers gesignaleerd in Brugge

De reiger behoort al enige decennia tot de vaste bewoner van de stad. Sommige exemplaren hebben een vaste plek waar regelmatig, soms zelfs dagelijks, gevoerd worden. Terwijl de reigers buiten de stad vrij schuw zijn leggen zij in de stad een groot deel van hun schroom af.

Heilig-Bloedprocessie Heilig-Bloedprocessie

De processie herdenkt reeds meer dan acht eeuwen de aankomst in de stad van een vaas met enkele druppels van het bloed van Jezus. De processie is een religieuze optocht die bestaat uit een lange stoet van langzaam voortbewegende grote praalwagens, waarop scènes uit het Oude en het Nieuwe Testament uitgebeeld worden.

Dwars door Brugge 2004 Dwars door Brugge 2004

Dwars door Brugge is een wedstrijd die leid door het historisch gedeelte van Brugge. Het is een parcours met veel afwisseling en ook dit jaar was het een groot succes: er waren ruim 3700 deelnemers. De Burundees Vital Ghagungu won uiteindelijk de race.

Reconstructie van de Tredmolenkraan Reconstructie van de Tredmolenkraan

Nadat de tredmolenkraan op het Jan Van Eyckplein door onbekenden werd in brand gestoken moest het stadsbestuur dringend een nieuwe locatie vinden. Na enig overleg werd de tredmolen verplaatst naar de komvest, nadat het de nodige herstellingen had ondergaan.

Meifoor 2004 De Meifoor is in Brugge!!

De Meifoor is opnieuw in de Brugse binnenstad aangeland. De spelen bevinden zich op 't Zand, het Beursplein, Simon Stevinplein en het Koning Albertpark.

Red Rock Rally 2004 De Brugse Meifoorstoet

Ter gelegenheid van de opening van de Meifoor in Brugge, komen alle kinderen verkleed op straat in de Meifoorstoet. Daarna speelde de Koolkerkse Harmonie 'Vermaak Na Arbeid' muziek in de straat.

Red Rock Rally 2004 Red Rock Rally 2004

Op 1 Mei vond Red Rock Rally plaats op de Burg te Brugge. Dit jaar was het opnieuw een groot succes. Bekijk ook de video, gemaakt door Cammabert.

14e Brugse Kajak Doortocht 14e Brugse Kajak Doortocht

In deze fotoreeks en videoreportage ziet u mensen met verschillende kajaks en skiffs op de Brugse Reien. Slechts één keer per jaar is dit toegelaten, en er waren dit jaar een 250-tal deelnemers.

Afbraak van het Kennedycomplex Afbraak van het Kennedycomplex

De bioscoop in het Kennedycomplex sloot in Juli 2002 voorgoed zijn deuren. In Januari 2004 begon met de afbraak van het gebouw. Er zal een appartementsgebouw in de plaats komen. In deze reeks foto's kan je de vooruitgang zien van de afbraak. Er is tevens een video die we genomen hebben toen de werken nog bezig waren.

Wegenwerken in de Hendrik Consciencelaan te Brugge Vernieuwing van de Hendrik Consciencelaan

In maart vorig jaar organiseerden de stad Brugge een inspraakvergadering over een voorstel tot heraanleg van de straat. Op basis van de reacties van de bewoners werd het voorstel gewijzigd en keurde de gemeenteraad het nieuwe plan goed in september 2003.

Goederentrein ontspoord te Brugge Goederentrein ontspoord te Brugge

Een goederentrein ontspoorde in het station van Brugge. Een aantal wagons werden omgeleid naar een bijspoor, maar daar stonden reeds wagons 'geparkeerd'. De aanrijding gebeurde op trage snelheid en doordat het een bijspoor betreft was er geen enkele hinder voor het treinverkeer.

Renovatie van Huis Die Croone Renovatie van 'Huis Die Croone'

Begin Maart begon men met renovatiewerken aan het 'Huis Die Croone' op het Sint-Jansplein te Brugge. Het gebouw zag er voordien eigenlijk al goed uit, maar men moest het gebouw aanpassen omdat het Choco Story museum er zijn intrek neemt. Ondertussen is dit gebeurd: men vertelt er de geschiedenis van chocolade en alles wat er mee te maken heeft.

Snow and Ice Sculpture 2003 Sneeuw- en IJssculptuurfestival 2003

"Het Rijk der Goden" was dit jaar het thema van deze grote wintershow. Reusachtige sculpturen gemaakt van 2 miljoen kilo sneeuw en 250.000 kilo ijs geven de godenwereld in al haar verscheidenheid weer. Via een audiovisuele wandeling tonen we de schoonheid van sneeuw en ijs en laten we zien hoe de metershoge sneeuw en ijssculpturen worden gebouwd.