Home Classic Tourist Bedrijven  
Ravage in Tillegembos | St-Andries.be
Ravage in Tillegembos

Huidige weergave: Overzicht Foto's - Presentatievorm bekijken

Ze zijn aan het kappen in Tillegem. Nog altijd... 'Kappen' is eigenlijk het goede woord niet want er komt geen bijl meer aan te pas; wel van die monstermachines die met 1 greep de boom meehebben en zijtakken er afritsen. Een paar seconden werk. Waarover gaat het? Stuk bos aan de parking waar je het bos ingaat; mengeling van beuken en dennen. Ook de dennen verdwijnen. Het was nog een stukje waar sfeer hing, ik ken het al uit mijn kindertijd. Kan dat wel zomaar, nog altijd zonder beleidsplan ter inzage?

Het doet pijn dat er vandaag, donderdag 8 maart, weer een honderdtal dennen tegen de vlakte gingen in Tillegembos, zonder beleidsplan (makkelijk, dan hoeft ook geen rekenschap afgelegd te worden).

Alle wandelingen die ik reeds gemaakt heb in Tillegembos, sommige met erkende natuurgidsen, waarbij we steeds behoedzaam onze voeten neerzetten om geen diertjes te verstoren. Alle verborgen leven waarop gewezen werd, een broos ecosysteem,... Zomaar vernietigd en verstoord door reusachtige tractorbanden. Het lijkt belachelijk hoe je als enkeling geleerd wordt respect op te brengen terwijl er op groter niveau geen enkel respect is; noch voor de natuur, noch voor de dagelijkse wandelaars die met dit onheil geconfronteerd worden. Het bos is een gebruiksvoorwerp geworden; dit heb ik zelfs letterlijk gehoord van 1 van de beleidsmensen: "Het bos moet meer gebruikt worden."

Je moet de ravage eens zien! Wanneer je nu van het Mariakapelletje naar het kasteel wandelt, bijvoorbeeld, eens een prachtige dreef, zie je aan je rechterkant een open, verwoeste ruimte. Moet de naam binnenkort in 'Tillegempark' veranderd worden? Ik heb geprobeerd wat foto's te nemen.

Groeten, Marjan voor de bewonersgroep Tillegembos

Klik op de foto's om een grotere versie te bekijken.

Ravage in Tillegembos
Ravage in Tillegembos
Ravage in Tillegembos
Ravage in Tillegembos
Ravage in Tillegembos
Ravage in Tillegembos

Wij danken Marjan De Coen voor deze foto's

Auteursrechten: De foto's met de vermelding van het Regiobrugge.be logo mogen gebruikt worden, in ongewijzigde vorm, op uw website of op niet-commerciële teksten of verhandelingen. Neem contact op met ons voordat u foto's overneemt.

Klik hier om contact op te nemen met ons hierover