De Charme van België
2024-03-01
Redactie
De Betoverende Schoonheid van België België is een land met een rijke geschiedenis en cultuur en een ongeëvenaarde gastronomische traditie. Dit kleine land, gelegen in het hart van Europa, biedt een diversi... Lees verder
Betoverd door de charme van België
2024-03-01
Redactie
De onweerstaanbare charme van België Als er één woord is dat de essentie van België samenvat, dan is het wel "diversiteit". Dit land, gelegen in het hart van Europa, is een smeltkroes van culturen, talen en... Lees verder
De Wonderen van België
2024-03-01
Redactie
Eerste Hoofdstuk: Het Cultuurrijke België Wanneer we het hebben over België, denken we vaak aan heerlijke chocolade, verfrissende bieren en de beroemde Belgische frieten. Maar België is veel meer dan dat. D... Lees verder

Rezienswaardigheden in Brugge

Weinig Europese steden kunnen bogen op zo'n rijke culturele verscheidenheid als Brugge. Het aantal bezienswaardigheden, culturele evenementen en historische gebouwen is zo groot dat het nauwelijks mogelijk is om Brugge in zijn geheel te verkennen tijdens een korte trip. Een dagtoerist zal noodzakelijkerwijs een selectie van bezienswaardigheden moeten maken. We presenteren een selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden.

De charme van de stad

Een groot deel van de beroemde charme van de stad is te danken aan het stadsbeeld zelf dat wordt gekenmerkt door oude, met klimop bedekte, soms betoverend ogende gebouwen. Maar ook de beroemde Brugse reien, die als slagaders door de stad lopen, dragen in belangrijke mate bij tot de opvallende magie van Brugge. Een rondvaart op de reien of een tochtje met de paardenkoets zijn een van de meest gedenkwaardige manieren om de fascinatie van Brugge van dichtbij mee te maken.

Belgische vlaggen
Heb je een feestje in de belgische sferen? Misschien voetbal, een typische belgische traditie of andere feest thema? Bekijk dan de belgische vlaggen in alle soorten en maten. Met deze vlaggen zal er voor ieder wat wils zijn.

Wandelen in Brugge

Ook de stadsparken zoals het Minnewaterpark geven Brugge een dromerige levendigheid die bijzonder stimulerend werkt. Als u de sprookjesachtige sfeer van de stad in de hoogste intensiteit wilt beleven, kunt u Brugge het beste in de winter bezoeken. Door de vele lichtjes worden de straten en kanalen van de stad gemarkeerd door een caleidoscopische glitter, waarvan de aanblik magisch is.

De musea van de stad

Ook de kunstliefhebbers worden verwend met een brede keuze, want Brugge heeft een grote verscheidenheid aan kunstmusea. Indrukwekkende meesterwerken van de meest uiteenlopende kunststijlen zijn te vinden in het Gruuthuse Museum dat is ondergebracht in een echt paleis. Niet minder indrukwekkend is het Groeningemuseum dat meesterwerken uit meer dan 600 jaar Belgische kunstgeschiedenis tentoonstelt. Een bijzonder tip is het kleine Memlingmuseum, gewijd aan een van de "Vlaamse primitieven", Hans Memling. Het is gelegen in het midden van het niet minder bezienswaardige Sint-Janshospitaal.

Brugge is UNESCO-werelderfgoed

Een absolute aanrader is natuurlijk het historische stadhuis, waaruit het Belfort, waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Brugge, verrijst. Wie de 366 treden van de meer dan 80 meter hoge toren beklimt, wordt beloond met een uitzicht over de Grote Markt en de oude stad Brugge dat u niet snel zult vergeten. De geschiedenis van de stad komt echter ook tot leven in de Basiliek van het Heilig Bloed, waar druppels bloed van Jezus Christus worden bewaard.